Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το μεγαλύτερο έλλειμμα της Ελλάδας δεν είναι το οικονομικό

Αλήθεια, τι πραγματικά περιμένουμε ως πολίτες από τους πολιτικούς μας; Tι πραγματικά μας αξίζει;

Μελίνα Τσέλιου11/04/2011 | 12:20 Τελευταία Ενημέρωση 18:00 11/04/2011

Κάναμε ότι κάνει μια οικογένεια σε δύσκολες στιγμές, μειώνει τα έξοδα της" δήλωσε ο Ομπάμα για τις μεγαλύτερες περικοπές στην ιστορία της Αμερικής.

Το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Για την ακρίβεια δεν είναι καν μόνο ευρωπαϊκό. Όλος ο κόσμος, κάθε χώρα ξεχωριστά έχει τα προβλήματα της στο να καταφέρει να μειώσει το χρέος της αλλά και να περιορίσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ακόμη και η παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική. Αυτό που σίγουρα όμως αποτελεί ελληνικό φαινόμενο είναι το έλλειμμα που παρουσιάζουν οι Έλληνες πολιτικοί σε αποφασιστικότητα και όραμα. Αποφασιστικότητα για το "φοβερό βήμα" μπροστά, με αποφάσεις και πειθαρχημένη δουλειά για την υλοποίηση των στόχων. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχεις στόχους, πρέπει να έχεις όραμα. Να ξέρεις που θέλεις να είσαι σε 10 χρόνια από σήμερα. “Να κοιτάς ψηλά και μπροστά” όπως ζητά ο Σαίξπηρ από τους νέους ένα πράμα. Οι Έλληνες πολιτικοί όμως δυστυχώς δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Κι εδώ είναι που διαφέρουμε από άλλες χώρες. Πάρτε για παράδειγμα τις ΗΠΑ, τον οικονομικό γίγαντα της υφηλίου, ο οποίος μπροστά στην παγκόσμια κρίση έχει όραμα για το μέλλον του.. θέλει να παραμείνει ηγέτης. Αυτό επιλέγουν οι Αμερικανοί πολιτικοί για τους Αμερικανούς πολίτες. Δεν έχει παρά να ακούσει κανείς το μήνυμα του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς τους πολίτες του. Ένα μήνυμα που δείχνει θάρρος και όχι μασημένες κουβέντες. Ένα μήνυμα που αναγνωρίζει τόσο την δύσκολη πραγματικότητα της οικονομίας του αλλά και την απόλυτη ανάγκη για μέτρα.

Δεν ξεχνά ο κ. Ομπάμα όμως να αναγνωρίσει και την ιστορική υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία μπροστά στο εθνικό συμφέρον η εθνική καταστροφή, να κάνει δηλαδή η Αμερικανική κυβέρνηση παύση πληρωμών στο δημόσιο συμφώνησε στη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών που έκαναν ποτέ στην ιστορία του έθνους τους. "Αυτά είναι καλά νέα για τους Αμερικανούς πολίτες, θα πεί ο πρόεδρος Ομπάμα, η απόφαση που πήραμε σημαίνει ότι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να πάρουν τα δάνεια που χρειάζονται, οι οικογένειες να βρουν τα στεγαστικά για τα οποία αιτούνται.. και εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί να πληρωθούν στην ώρα τους συμπεριλαμβανομένου και οι θαρραλέοι ένστολοι μας, γυναίκες κι άντρες. Αυτή είναι μια συμφωνία για να επενδύσουμε στο μέλλον της πατρίδας μας". Σίγουρα κάποιες από τις περικοπές που έγιναν είναι οδυνηρές, αφού προγράμματα στα οποία άνθρωποι βασίζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα θα κοπούν, επίσης αναγκαίες για τη χώρα υποδομές θα καθυστερήσουν. Αλλά μπροστά στο να χάσει η Αμερική το προβάδισμα των εξελίξεων η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση επέλεξαν αποφασιστικά. Έβαλαν πίσω τους τις όποιες διαφορές τους και βρήκαν τρόπο να συνεργαστούν.

Κατάφεραν δηλαδή να δουν την ουσία, να βρουν κοινούς στόχους...και σίγουρα βρήκαν. "Μειώνοντας τις δαπάνες όταν την ίδια στιγμή επενδύουμε για το μέλλον είναι απλά το αυτονόητο είναι αυτό που κάνει μια οικογένεια σε δύσκολες στιγμές, θυσιάζουν εκεί που μπορούν, για να διατηρήσουν όσα είναι πραγματικά σημαντικά" προσθέτει ο κ. Ομπάμα. "Λίγους μήνες πριν ήμουν σε θέση να υπογράψω μείωση φόρου για την Αμερικανική οικογένεια γιατί και τα δυο κόμματα δούλεψαν από κοινού παρά τις διαφορές τους και βρήκαν κοινό έδαφος συνεργασίας". Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με τους δικές μας πολιτικές δυνάμεις. Η αποφασιστικότητα για το μέλλον που επιδεικνύουν πολιτικές δυνάμεις για να αφήσουν τη χώρα να παει μπροστά και τους πολίτες τους να ευημερήσουν. "Αυτή είναι η ευθύνη μας. Αυτό περιμένουν οι Αμερικανοί πολίτες από εμάς και αυτό πραγματικά αξίζει στους Αμερικανούς πολίτες" ολοκληρώνει στο μήνυμα του ο Μπάρακ Ομπαμα.

Τι πραγματικά περιμένουν οι Έλληνες πολίτες από τους Έλληνες πολιτικούς; Tι πραγματικά μας αξίζει;

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου