Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μετά το χαράτσι για το ίδιο ΣΟΥ το ΣΠΙΤΙ, θα έρθει και η σειρά να πληρώνουμε και χαράτσι για το ίδιο ΜΑΣ το ΦΑΓΗΤΟ!!!

Μετά που είδα το ντοκυμοντέρ "Ο κόσμος κατά τη Μονσάντο", προβληματίστηκα ιδιαίτερα, αφού γενετικώς τροποποιημένα φυτά που παράγουν την "εν δυνάμη" τροφή μας, ανήκουν σε εταιρείες βιοτεχνολογίας όπως είναι η Μονσάντο. Τα φυτά αυτά μπορούν να "μολύνουν" με το μεταλλαγμένο γενετικό τους υλικό (DNA), άλλες συμβατικές καλλιέργειες, αφού γι' αυτό έχει φροντίσει η φύση ώστε να αναπαράγονται τα φυτά. Καθώς αναπαράγονται όμως "πειραγμένα" φυτά, όταν οι εταιρείες βιοτεχνολογίας κατέχουν τις πατέντες γι' αυτά, σιγά σιγά όλα τα φυτά θα γίνουν μεταλλαγμένα. Το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό!!!

Όμως χειροτερεύουν τα πράγματα στον τομέα αυτό, αφού, πλέον κατοχυρώνονται και επίσημα τελικά προιόντα όπως η απλή... ντομάτα!!!
 Που ξέρετε; Ίσως στο (εγγύς)  μέλλον, να σας χτυπήσει ο εκπρόσωπος κάποιας εταιρείας την πόρτα και να σας πει: "Φύτεψες ντομάτες, ε;;; Εμένα με ρώτησες; Πλήρωνε τώρα γιατί όλες οι ντομάτες του κόσμου μού ανήκουν!". Κι έπειτα εμείς, θα κοιτάμε απορημένοι και θα αναρρωτιόμαστε πότε "χάθηκε η μπάλα" και καταστρέψαμε τη φύση μαζί και με εμάς τους ίδιους...!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου