Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

9 καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο

Αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα θα κάνουν μια τεράστια διαφορά στη ζωή και στην καριέρα σας.



Η ευτυχία είναι το μόνο πραγματικό μέτρο της προσωπικής επιτυχίας. Κάνοντας τους άλλους ανθρώπους χαρούμενους, είναι η υψηλότερη έκφραση της επιτυχίας, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να κάνεις άλλους ανθρώπους χαρούμενους αν δεν είσαι εσύ χαρούμενος.

Με αυτό το σκεπτικό, εδώ έχουμε ενιά μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινή σου ρουτίνα που, αν είσαι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, αυτό θα αυξήσει άμεσα το βαθμό της ευτυχίας στη ζωή σου:


1) Ξεκίνα κάθε μέρα με προσδοκία.
Αν υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια για τη ζωή, είναι ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Έτσι, όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι, κάνε την πρώτη σου σκέψη: "κάτι υπέροχο θα συμβεί σήμερα". Και μάντεψε; Μάλλον έχεις δίκιο.

2) Αφιέρωσε χρόνο στο να προγραματίσεις και να βάλεις προτεραιότητες.
Η πιο κοινή πηγή άγχους είναι η αντίληψη ότι έχεις πάρα πολλή δουλειά να κάνεις. Αντί να σε βασανίζει αυτή η σκέψη, διάλεξε ένα πράγμα που αν το κάνεις σήμερα, θα σε οδηγήσει πιο κοντά στον υψηλότερο στόχο και το σκοπό της ζωής σου. Μετά κάνε αυτό το πράγμα πρώτο.

3) Δίνε ένα δώρο σε καθένα που συναντάς.
Δε μιλάω για ένα τυπικό δώρο με περιτύλιγμα. Το δώρο μπορεί να είναι το χαμόγελό σου, μια αυχαριστία ή ενθάρρυνση, μια ευγενική χειρονομία, ακόμα και ένα φιλικό νεύμα. Και ποτέ μην προσπερνάς ζητιάνους χωρίς να τους αφήσεις κάτι. Η γαλήνη του μυαλού αξίζει τα περισσευούμενα ψιλά.

4) Να αποφεύγεις τις συζητήσεις διαξιφισμών.
Διαφωνίες για τα πολιτικά και τη θρησκεία ποτέ δεν έχουν μια "σωστή" απάντηση αλλά σίγουρα  εξαγριώνουν τους ανθρώπους για πράγματα που δε μπορούν να ελέγξουν. Όταν προκύπτουν τέτοια θέματα, απέφυγέ τα λέγοντας κάτι όπως: " Αυτά τα πράγματα μου φέρνουν πονοκέφαλο".

5) Να υποθέτεις ότι οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις.
Από τη στιγμή που δε μπορείς να διαβάσεις τη σκέψη των άλλων, δε μπορείς να ξέρεις το "γιατί" πίσω από "αυτό" που κάνουν οι άνθρωποι. Το να σκέφτεσαι μοχθηρά κίνητρα πίσω από τις περίεργες  συμπεριφορές των ανθρώπων, προσθέτει περισσότερη μιζέρια στη ζωή, ενώ το να υποθέτεις για καλές προθέσεις σε αφήνει ανοιχτό σε συμφιλίωση.

6) Να τρως ποιοτικό φαγητό σιγά σιγά.
Μερικές φορές δε μπορούμε να αποφύγουμε να καταβροχθήσουμε κάτι γρήγορα για να μας κρατήσει σε εγρήγορση. Παρ' όλ' αυτά, τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, προσπάθησε να φας κάτι πραγματικά νόστιμο, όπως ένα μικρό κομμάτι εξαιρετικού τυριού ή μιας εισαγόμενης σοκολάτας. Εστίασε σε αυτό. Δοκίμασέ το. Φάτο.

7) Άσε τα αποτελέσματά σου.
Ο μεγάλος εχθρός της ευτυχίας είναι η ανησυχία η οποία προέρχεται από το να εστιάζεσαι σε γεγονότα που δεν ελέγχεις. Από τη στιγμή που αναλαμβάνεις δράση, συνήθως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις. Εστίασε σε αυτό που έχεις αναλάβει αντί σε περίεργες φαντασιώσεις του τι μπορεί να συμβεί.

8) Κλείσε την τηλεόραση στο παρασκήνιο.
Σε πολλά σπίτια αφήνουν τις τηλεοράσεις τους ανοιχτές σαν "θόρυβο παρασκηνίου" καθώς κάνουν άλλα πράγματα. Το όλο θέμα με την τηλεόραση είναι να σε κάνει δυσαρεστημένο με τη ζωή σου έτσι ώστε να αγοράζεις περισσότερα πράγματα. Γιατί να προγραμματίζεις υποσυνείδητα τον εαυτό σου να είναι ένας απερίσκεπτος καταναλωτής;

9) Να τελειώνεις τη μέρα σου με ευγνωμοσύνη.
Λίγο πριν πας για ύπνο, γράψε τουλάχιστον ένα υπέροχο πράγμα που συνέβη. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, όπως το να έκανες κάποιο παιδί να γελάσει ή κάτι τόσο μεγάλο όσο μια συμφωνία εκατομμυρίου. Ό,τι κι αν είναι αυτό, να είσαι ευγνώμων γι' αυτή τη μέρα γιατί δε θα ξανάρθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου